eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Előkelő helyen a CEU üzleti iskolája a nemzetközi rangsorban

Tovább javított tavalyi előkelő helyezésén a Közép-Európai Egyetem Üzleti Iskolája (CEU Business School): amelynek speciális MBA programja 11. lett a világ legjobb üzleti iskoláinak hasonló programjai között.

A programok rangsorát a világ egyik legtekintélyesebb független üzleti napilapja, a Financial Times állítja össze évről évre. A vasárnap publikált 2007-es rangsor szerint a CEU Business School programja a tavalyi 12. helyről a 11-re lépett előre.

A 85 intézményi programot összehasonlító listán a CEU Business School az egyetlen a közép-kelet-európai régióból, olyan versenytársakkal az első harmadban, mint a pennsylvaniai Wharton, a London Business School vagy a Columbia Egyetem üzleti iskolájának programjai - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Executive MBA program valamennyi üzleti iskola legnívósabb kurzusa. Rendszerint olyan vállalatvezetőket vagy vezetőjelölteket iskoláz be erre a másfél éves stúdiumra a munkahelyük, akiknek további munkaéveikben a legkorszerűbb üzleti és menedzsmentismereteket kell majd alkalmazniuk. A CEU Business Schoolban ez a programot a budapesti iskola egy német, egy holland és egy amerikai egyetemmel együtt hozta létre.

A legutóbb végzettek közül egy hallgatónak a Gazdasági és Közlekedési, az egykori Informatikai és Hírközlési, az Oktatási Minisztérium valamint a Demján Sándor Alapítvány együttesen fizette ki az 52500 eurós képzési költséget.

"Előkelő helyünk a magyar felsőoktatás hírnevét is öregbíti, hiszen nagyon kevés olyan intézmény van, nem csak Magyarországon, de Kelet-Közép-Európában is, amely a specializációja szerinti listán az első tizenötben foglal helyet" - fejtette ki Findrik Mária, a program igazgatója az írásos tájékoztatóban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×