eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kiütheti a kormányfőt elődje feleségének könyve

A hatalom hisztérikus követelésével és férje szívproblémáinak okozásával vádolja Gordon Brown brit miniszterelnököt új könyvében Cherie Blair, az idén nyáron távozott kormányfő, Tony Blair felesége - szivárgott ki kiadói forrásokból.

A hírek szerint Cherie Blair a jövőre megjelenő kötetben leírja, milyen hisztérikus jelenetekkel követelte Gordon Brown a hatalom átadását, olyan hangosan tombolva, hogy még a gyerekek is hallották a miniszterelnöki hivatal emeletén.

A volt kormányfő felesége szerint Gordon Brown taktikája végül is kifizetődött, mert Tony Blair három évvel korábban mondott le, mint ahogyan eredetileg tervezte.

Ha mindez igaz, annak megsemmisítő következményei lehetnek az új miniszterelnök számára, aki egyelőre habozik az új választások időpontjával kapcsolatban, és az európai alapszerződésről tartandó népszavazás ügyében is támadják.

Az illetékes könyvkiadó egyik munkatársa - aki a kötet összefoglalóját olvasta - név nélkül nyilatkozva elmondta: teljesen megdöbbent, mert a munka sokkal élesebb hangvételű, mint ahogy gondolta. Szerinte a könyv végzetes csapást mérhet Gordon Brown karrierjére.

A talán legélesebb bírálat a politikussal szemben, hogy Cherie Blair őt hibáztatja férje szívbetegsége miatt. Tony Blairt 2003-ban kórházba kellett vinni, leállítani és újraindítani a szívét, miután szabálytalan szívverést diagnosztizáltak nála.

A szóban forgó betegség veleszületett ugyan, de a stressz súlyosbítja. Cherie Blair megfigyelte, hogy férje gyakran érezte rosszabbul magát a Gordon Brown-nal folytatott viták után, amelyek alkalmával utóbbi gyakran ordítozott, és tört-zúzott a konyhában.

A könyv valószínűleg a Munkáspárt jövő évi konferenciája előtt jelenik meg, maximalizálva a Gordon Brownnak okozott károkat. Igaz, Cherie Blair soha nem rejtette véka alá, hogy nem kedveli a mostani kormányfőt, és a jelek szerint eljött a bosszúállás ideje.

A könyvkiadó nem kommentálta az értesüléseket, csak annyit közölt, hogy a könyv még nincs kész.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×