eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"Amerika kétségkívül egy vég nélküli rémálmot él át"

Keményen kritizálta az Egyesült Államok iraki szerepvállalását a közel-keleti országban állomásozó koalíciós haderő korábbi parancsnoka.

Ricardo Sanchez nyugalmazott altábornagy - aki 2003 júniusától egy éven át irányította az Irakba vezényelt csapatokat - kijelentette: Szaddám Huszein volt diktátor hatalmának megdöntése után egy sor politikai és katonai tévedés vezetett a mostani helyzethez.

A tapasztalt katonai vezető szerint a George Bush amerikai elnök által kezdeményezett 30 ezres csapatlétszám-növelés kétségbeesett kísérlet az elmúlt évek hibás politikájának helyrehozására.

Ricardo Sanchez a virginiai Arlingtonban újságíróknak kifejtette: hiba volt feloszlatni a Szaddám Huszein-korszak hadseregét, mellőzni a törzsi vezetőkkel való kapcsolatok megerősítését és késlekedni a polgári kormány létrehozásával.

"Amerika kétségkívül egy vég nélküli rémálmot él át" - fogalmazott a nyugalmazott altábornagy, aki nem nevezett meg felelősöket, de burkoltan a Fehér Ház politikáját hibáztatta, valamint a Pentagont, amiért nem tudott szembeszállni a téves lépésekkel.

Ricardo Sanchez a jelenlegi amerikai stratégiáról is borúlátóan nyilatkozott: szerinte a szélsőséges erők visszaszorítását célzó műveletek eredményei nem lehetnek tartósak, ugyanakkor a teljes csapatkivonást sem tartja megoldásnak.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×