eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A politikus elképesztő átváltozása - nézze meg Ön is!

Hívják narancshercegnőnek, a forradalom élharcosának, a szláv Jeanne d'Arc-nak és az ukrán Leia hercegnőnek is. Három évvel az ukrán narancsos forradalom után Julija Timosenko ismét a politikai színtér egyik kulcsfigurája. Sokak szerint a hölgy a politikai sztárcsinálás egyik megtestesítője.

A miniszterelnökségre pályázó Julija Timosenko megjelenése és kiállása sokakat irigykedésre késztet, hiszen mindezeket ő és csapata a csúcsra fejlesztették. Elérte, hogy az emberi jogok élharcosaként tekintsenek rá, úgy, mint a nemzet büszkeségére, Ukrajna megmentőjére.

Megjelenése mindenkiben nyomokat hagyott, hagyományos ukrán hajviselete ugyanis szokatlan a nemzetközi politikai életben. A frizura a hölgy színre lépése óta megjelent már a milánói divatbemutatókon, sőt, az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue is viselte már.

<

... és 2001-ben.

A külső a legtöbb ember számára már megszokott, érdekes azonban nyomon követni, hogy korábban milyen frizurát hordott a hölgy: vállig érő, napjaink divatja szerint levágott sötétbarna hajat.

Az új frizurának komoly politikai üzenete van. Egy elszánt, igazi ukrán lány visel ilyet, aki büszke nemzetiségére, aki szembeszáll mindazzal, amelyet a korábbi elnök, Leonyid Kucsma testesített meg.

Egykori imázs-tanácsadója a BBC-nek elmondta: a cél az volt, hogy egy szerény falusi tanárnő képét fessék a választók elé. Mindezt teljes megjelenésével tükrözni akarták: az öltözködésével és a frizurájával egyaránt. Ezért választották a hagyományos ukrán hajviseletet.

Annak ellenére, hogy a 46 éves hölgy Ukrajna egyik legiparosodottabb városában, Dnyetropetrovszkban született, az ország keleti felében, ahol többnyire oroszul beszélnek az emberek. Mivel ő sem beszélt ukránul, ezért megjelenésében kellett tükrözni az ország nyugati fele számára a hovatartozását.

A tanácsadó az irodája ablakából éppen egy ukrán költőnő, Lesja Ukrainka szobrára látott rá. A kedvelt irodalmár viselte ezt a frizurát, így hamar meglett az ötlet: hogyan nézzen ki a politikusnő. A megjelenését azonban folyamatosan csiszolták.

Többen meg is vádolták már azzal a politikust, hogy megjelenése nem eredeti. Erre Timosenko azt felelte: frizuráját saját maga készíti minden reggel. Szerinte frizurája is Ukrajnára irányítja a figyelmet - ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a hajviseletet már sokan lemásolták róla - ez pedig jót tesz az országnak.

A politikus-közgazdász szerepéről - aki vagyonát sokak szerint az ukrán gázszektor privatizációjával alapozta meg - jelenleg is sokan vitatkoznak. De úgy tűnik, a varázslat még mindig működik. Timosenko blokkja ugyanis a legutóbbi ukrán választásokon a szavazatok több mint 30 százalékát szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×