eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Prőhle: Az Európai Uniónak kellene képviseltetnie magát az ENSZ BT-ben

Németország minden korábbinál következetesebben lép fel azért, hogy megerősítse szerepét az ENSZ Biztonsági Tanácsában - mondta az InfoRádióban Prőhle Gergely, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó szenior tanácsadója. A volt berlini nagykövet úgy látja, hogy az egyes országok helyett az Európai Unió egészének kellene képviseltetnie magát a BT-ben.

Németország a javuló gazdasági mutatók hatására újra erősödőben van, így a korábbinál nagyobb öntudattal és súllyal tudja képviselni érdekeit az ENSZ-ben - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Prőhle Gergely, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó szenior tanácsadója.

A volt berlini nagykövet kiemelte: Németország a saját érdekei érvényesítésében következetesebb, mint korábban, vagyis megpróbálja megerősíteni szerepét a Biztonsági Tanácsban.

Prőhle Gergely úgy vélekedett, hogy az egyes országok helyett az Európai Unió egészének kellene képviseltetnie magát a BT-ben.

Az értékválasztás, a geostratégiai helyzet és a szövetségekhez való tartozás mellett az üzleti érdekek is befolyásolják Németország Iránnal kapcsolatos politikáját - emelte ki a volt berlini nagykövet.

Prőhle Gergely hangsúlyozta: összeütköznek az üzleti érdekek, valamint a hazai választóknak szóló értékválasztás és elvi politizálás, ami próbálja gátolni az iszlám túlzott megerősödést. Ezáltal konfliktusok alakulnak ki, és a viták kiújulnak időről időre - tette hozzá a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó szenior tanácsadója.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×