eur:
396.96
usd:
355.94
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Nyaraljanak gyermekei atomrakéta-silóban!

Másfélmillió dollárért (266 millió forintért) kínál az eBay internetes aukciós oldalon eladásra egy interkontinentális ballisztikus rakéták indítására szolgáló korábbi amerikai bázist jelenlegi tulajdonosa.

A létesítmény Washington állam egyik távoli szegletében található, és még ma is az eredeti, szögesdróttal megerősített kerítés veszi körül. A 22,5 ezer négyzetméteres ingatlanhoz földalatti alagutak hálózata és több rakétaindító siló tartozik.

A korábbi bázist tíz évvel ezelőtt vásárolta meg Bari Hotchkiss korábbi tulajdonosaitól, akik a '70-es években jutottak hozzá, amikor az Egyesült Államok kivonta hadrendjéből a Titan típusú rakétákat.

Bari Hotchkiss elmondta: a bázist nyári táborként használták gyerekei és azok barátai.

Hozzátette: 18 volt Titan bázis van az Egyesült Államokban, többnyire magánkézben, de közülük az ő ingatlana a legjobb állapotú.

A legtöbb korábbi indítóbázis sokkal kisebb, mint az enyém, és a legtöbbnek problémái vannak a vízzel. Ezért vagy tele vannak vízzel, vagy a nedvességtől borzasztóan rozsdásak. A miénk száraz, egyes részei úgy néznek ki, mintha tavaly építették volna - mondta a büszke tulajdonos.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek új győzelmi tervét. Az amerikai elnök bejelentette, hogy Ukrajna megkapja a háború egyik legnagyobb, 8 milliárd dolláros fegyvercsomagját, benne JSOW szárnyas bombákkal. Tegnap elesett Ukrainszk a donyecki fronton, ma pedig Marinivka. Közben Vuhledárba is betörtek az orosz katonák. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×