eur:
396.98
usd:
355.38
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Fogolycserét ajánlott egy izraeli miniszter

Az izraeli kabinet egyik tagja azt ajánlotta kedden, hogy cseréljék ki az izraeli börtönben ülő Marván Bargúti befolyásos palesztin politikust a Gázai övezetben elrabolt izraeli katonáért, Gilád Salitért.

Benjámin ben-Eliézer infrastrukturális miniszter, a biztonsági kabinet tagja szerint Bargútinak minden esélye megvan arra, hogy ő legyen a palesztinok vezetője a jövőben. "Szabadon engedése lehetővé tenné a tárgyalások előbbre haladását, és Gilád Salit kiszabadulását" - mondta a katonai rádiónak a politikus.

Marván Bargútit 2002-ben fogta el az izraeli hadsereg, 2004-ben pedig ötszörös életfogytiglani börtönre ítélték négy gyilkos támadásban való részvétele miatt.

Gilád Salit francia-izraeli katonát 2006 júniusában ejtették foglyul gázai palesztinok izraeli területen, a Gázai övezet határa közelében.

Ben-Eliézer szerint az igaz, hogy Izrael szemében Bargúti gyilkos, de Jasszer Arafat (néhai palesztin elnök) is az volt, Jichák Rabin (egykori izraeli kormányfő) mégis kezet rázott vele.

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök egyelőre nem volt hajlandó kommentálni Ben-Eliézer javaslatát.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×