eur:
396.93
usd:
355.31
bux:
74603.42
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Nemsokára útjára indul a kínai szélvész

Az év végére elkészül Kína első olyan saját fejlesztésű és kivitelezésű vonata, amely 300 kilométer per órás sebességre lesz képes.

Az új vonat nagyjából 600 utas befogadására lesz alkalmas, és az eddigi 70 perc helyett fél óra alatt teszi majd meg a Peking és Tianjin közötti 150 kilométeres távolságot.

Kínában jelenleg 250 kilométer per órás sebességgel közlekedik a leggyorsabb vonat.

2008 első felében tíz vonat készül el a vasúti minisztérium megrendelésére, és már a pekingi olimpia előtt üzembe állnak. Az első kínai szupervonat április 18-án indult el Sanghaj és Szucsou között.

A kínai tervek szerint Sanghajt és Hangzut mágnesvasút köti majd össze, amely 450 kilométer per órás sebességgel közlekedik majd a két város között.

A leggyorsabb vonat rekordját jelenleg a francia TGV tartja, amely eléri a 320 kilométer per órás sebességet.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×