eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az Amnesty International az iraki menekültnek helyzetének javítása mellett

Az iraki menekültek helyzetének javítását sürgeti az Amnesty International. A londoni székhelyű nemzetközi jogvédő szervezet szerint az ügyben a nemzetközi közösség magára hagyta Szíriát és Jordániát.

Az Amnesty Intenational hétfőn közzétett jelentésében azt írja: a nemzetközi közösség nem tudta kezelni az irakiak tömeges elvándorlása miatt keletkezett válságot és lényegében Szíriára, valamint Jordániára hagyta a menekültekről való gondoskodást.

A két befogadó ország pedig a bevándorlás szigorításával próbálja kezelni a helyzetet.

A szervezet adatai szerint 4,2 millió iraki kényszerült lakhelyének elhagyására, közülük kétmillióan külföldön kerestek menedéket.

Az Amnesty International úgy véli: humanitárius válság és politikai instabilitás várható, hacsak a nemzetközi közösség nem teljesíti kötelezettségeit.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×