eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Mégsem bin Laden üzent az amerikaiaknak?

Oszama bin Laden egyik fia szerint nem az apja látható azokon a videóüzeneteken, amelyek szeptember első felében, a 2001-es amerikai terrortámadások 6. évfordulójának előestéjén jelentek meg.

A News of the World az al-Kaida-vezér egyik menyére hivatkozva azt írta: a brit Jane Felix-Browne szerint Omar bin Laden biztos abban, hogy a felvételeken nem az apja szerepel.

A videofilmen látható férfi felszólítja az amerikaiakat, hogy térjenek át az iszlám hitre, és figyelmezteti őket, hogy az Egyesült Államok továbbra is sebezhető.

A Sunday Telegraph a múlt héten ugyanakkor azt írta, hogy már nem Oszama bin Laden, hanem helyettese, Ajman al-Zavahiri irányítja az al-Kaidát.

A londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete - amely a világ egyik legnagyobb hadászati-politikai kutatóműhelye - legutóbbi elemzésében hangsúlyozta: az al-Kaida a bizonyítékok szerint megőrizte képességét arra, hogy nagyszabású támadásokat hajtson végre a nyugati világ ellen.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×