eur:
387.3
usd:
358.67
bux:
68946.65
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Tízezer rendőr alkalmatlan

Tízezer rendőrt bocsátottak el az indiai Uttar Prades államban, mert alkalmatlannak találták őket a szolgálatra. Valamennyien kenőpénzt fizettek, vagy kapcsolataik miatt kapták meg annak idején az állást.

Az alkalmatlannak ítélt rendőrök között volt olyan, aki 110 kilót nyomott, és a felvétel alapkövetelményének számító 3 kilométert sem tudta lefutni. Nem ő volt azonban az egyetlen, akinél nem az alkalmasság számított: egyetlen hét leforgása alatt tízezernél több rendőrt bocsátottak el az államban, mert nem feleltek meg a felvételi követelményeknek.

Valamennyien Mulajam Szingh Jadav miniszterelnöksége idején kerültek a rendőrséghez. A politikus tavaly veszette el a hatalmát, utódja, pedig vizsgálatot rendelt el a rendőrségi felvételit övező szabálytalanságok, megvesztegetések és nepotizmus miatt.

Az Uttar Prades-i legfelső bíróság a héten határozatban függesztette fel a rendőrségi munkaerő-felvételt.

A rendőrök felvétele más indiai államokban is botrányos, Uttar Pradesben azonban elképesztő szabálytalanságokat tárt fel a hivatalos belső vizsgálat.

Többek között kiderült, hogy a rendőrséghez jelentkezők közül 7000 emberrel folytattak felvételi elbeszélgetést - három és fél nap alatt. Ez azt jelenti, hogy percenként négy jelentkezőről döntötték el, hogy alkalmas a szolgálatra.

A találomra kiválasztottak közül 370-ről derült ki, hogy színvak, márpedig ez automatikusan kizárja a lehetőséget, hogy rendőrként dolgozhassanak.

A rendőrök kézírásának elemzésekor 50 olyan embert találtak, akinek a kézírása nem egyezett a felvételikor aláírt dokumentumokon lévővel - vagyis helyettük nyilvánvalóan más ment el az alkalmassági vizsgálatokra.

Jadav miniszterelnöksége idején összesen 22 ezer rendőrt vettek fel. A tízezer már elbocsátott mellett megvizsgálják a maradék 12 ezer rendőrt is, így nincs kizárva, hogy a kirúgottak száma tovább emelkedik majd.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Miután úgy tűnt, nyugvópontra jutott a briteknél az úgynevezett Ruanda-terv körüli vita, a múlt héten a Munkáspárt szólalt fel az elképzelés ellen. A Corvinus Egyetem docense a vita okai mellett a többi között arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a kutatások szerint a Munkáspárt jelentős előnnyel rendelkezik a Konzervatív Párttal szemben. Ez a tendencia az 1997-ben, a Tony Blair által elért nagy aranyú győzelemhez hasonlót is előrevetíthet – mondta Gálik Zoltán.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×