eur:
386.64
usd:
358.2
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Lengyelország nemet mondott

Lengyelország nem járul hozzá, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelői ellenőrizzék az októberben esedékes parlamenti választások tisztaságát - közölték lengyel diplomaták Bécsben.

Lengyelországban október 21-re tűzték ki az előrehozott választásokat azután, hogy az Önvédelem nevű párt kilépett a kormánykoalícióból.

A koalíción belül akkor vált élessé a vita, amikor a kormányfő több hónappal ezelőtt, bizonyítékok bemutatása nélkül korrupcióval vádolta meg, majd menesztette Andrzej Lepper mezőgazdasági minisztert, miniszterelnök-helyettest, a populista Önvédelem párt vezetőjét.

A választásokat októberben tartják, azon azonban lengyel diplomaták szerint nem vehetnek részt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelői.

Címlapról ajánljuk
Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi forgalom a hatszorosára növekedett az elmúlt húsz évben – mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője. Talabér Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság tavaly 11 milliárd euró értékben importált termékeket Kínából, míg az export elérte a másfél milliárd eurót.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×