eur:
386.77
usd:
358.2
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kínos fordulat a játékbotrányban

Beismerte a Mattel, hogy az augusztusban visszahívott játékok gyártási hibásak voltak, ezért nem a kínai gyártókat terheli a felelősség.

Pekingi tárgyalásaik során elnézést kértek a kínai beszállítóktól az amerikai játékgyártó képviselői, amiért őket tették felelőssé azért, hogy több mint 20 millió játékszert kellett visszahívniuk világszerte.

Mindeddig a beszállítókat okolták, amiért a Mattelnek le kellett szedetnie az üzletek polcairól a játékokat, mert félő volt, hogy túl sok ólmot tartalmaznak.

Az ügy miatt a játékóriás egyik beszállító cégének vezetője öngyilkos lett: Zsang Suhongra, a Lee Der Toy Company társtulajdonosára a saját gyárában találtak rá; felakasztotta magát.

A Mattel több ázsiai alvállalkozójával is felbontotta a szerződést, a megmaradtaknál pedig azonnali és kötelező vizsgálatokat rendelt el, valamint megszigorította az ellenőrzési folyamatokat.

"A Mattel teljes felelősséget vállal a visszahívásokért, és elnézést kér személyesen öntől, a kínai néptől és minden vásárlótól, akikhez eljutottak ezek a termékek" - mondta Thomas Debrowski, az amerikai játékgyártó globális műveleteiért felelős ügyvezető alelnöke Li Csangjiangnak, a kínai minőségvédelmi hivatal vezetőjének.

Hozzátette: a visszahívott játékok legnagyobb részét tervezési, és nem gyártási hiba miatt hívták vissza.

Thomas Debrowski azt is elismerte, hogy minden bizonnyal több játékot hívtak vissza, mint amennyit kellett volna, mert legnagyobb részük megfelelt az amerikai biztonsági előírásoknak.

Li Csangjiang ugyanakkor megjegyezte: nem lehet visszahívni tízezer játékot csak azért, mert egyetlenegy nem megfelelő.

A minőségvédelmi hivatal vezetője szerint a Mattel lépése azt bizonyítja, hogy fontosak számára a kínai kapcsolatok; a cég éppen Kínában termeli a legtöbb bevételt.

Címlapról ajánljuk

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×