eur:
396.23
usd:
354.48
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Nem szól bele felesége kampányába a volt elnök

Nem játszik jelentős szerepet felesége elnökségért folytatott kampányában Bill Clinton - ezt maga a volt amerikai mondta el az Oprah Winfrey Show-ban.

Bill Clinton elmondta: ha felesége egy fontos cikken vagy egy beszéd szövegén dolgozik, akkor megkéri, hogy olvassa el; a stratégiaalkotásba ugyanakkor nem szól bele, mert nagyon eltávolodott az ilyen ügyektől, és a szenátorként dolgozó Hillary sokkal jobban ért hozzá.

A volt amerikai elnök nem aggódik amiatt, mi lesz a titulusa, ha feleségét elnökké választják. (A szokásos first lady elnevezés rá értelemszerűen nem alkalmazható.)

"A skót barátaim azt mondták, hogy first laddie-nek kellene hívni, mert ez áll a legközelebb a first lady-hez" - jegyezte meg mosolyogva Bill Clinton. (A laddie egy ősi skót dal, amely napjainkban is nagyon népszerű, több skót és nemzetközösségi alakulatnak is ez az indulója.)

A korábbi amerikai államfő show-beli szereplése egybeesett Giving (nyers fordításban: Adni) című könyvének megjelenésével, amely a globális problémák kezelésének lehetséges módjait tárgyalja, köztük a jótékonysággal és az innovatív üzleti modellekkel.

Szó volt Bill Clinton alapítványának működéséről is, amely eddig mintegy 10 milliárd dollárt gyűjtött a szegénységet enyhítő és az egészségügy fejlesztését szolgáló programokra.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×