eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Tárgyalgatnak az atomprogramról

Július 25-én Bécsben folytatja a tárgyalásokat a vitatott teheráni atomprogramról a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség az iráni illetékesekkel.

A bécsi székhelyű szervezet azt is közölte: a szervezet ellenőrei engedélyt kaptak Teherántól arra, hogy ellátogassanak az épülő, plutónium-termelésre is alkalmas atomerőműbe.

Csütörtökön Teheránban előrelépésről számolt be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség küldöttségének vezetője az iráni illetékesekkel tartott megbeszélés után.

Olli Heinonen közölte: a többi között információt szeretnének kapni az iráni plutóniumkísérletekről, valamint arról, milyen szakaszba jutottak az urándúsító centrifugával kapcsolatos iráni kutatások.

Teheránt az ENSZ Biztonsági Tanácsa szankciókkal sújtotta amiatt, mert nem volt hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást, de a teheráni vezetés kitart amellett, hogy nukleáris programja kizárólag békés célokat szolgál.

Az Egyesült Államok és szövetségesei ezzel szemben azt feltételezik, hogy az ázsiai ország atomfegyver előállítására készül.

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×