eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hosszú lehet a magyar misszió

2008 után is maradhatnak magyar katonák Afganisztánban - jelentette ki a külügyminiszter, miután Hamid Karzai afgán elnökkel tárgyalt Kabulban.

Göncz Kinga az InfoRádióban elmondta: egyelőre nem kívánnak változtatni a jelenlegi 200 fős kontingens létszámán, de ha az afgán vezetés igényt tart a magyarok 2008 utáni jelenlétére is, akkor készek meghosszabbítani a két ország közötti szerződést.

A külügyminisztert az 5 parlamenti párt egy-egy képviselője is elkísérte a kétnapos látogatásra, ami Göncz Kinga szerint azt jelzi, hogy Afganisztán támogatásában politikai konszenzus van Magyarországon.

A külügyminiszter holnap felkeresi a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport állomáshelyét Puli-Humriban. A 200 katonából álló magyar kontingens tavaly október óta vezeti az észak-afganisztáni tartomány újjáépítési csoportját.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×