eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Meztelen kancellári keblek: sértődés nélkül

Angela Merkel higgadtan nyilatkozott az őt fedetlen mellekkel ábrázoló lengyelországi fotómontázsról, hangsúlyozva: mind Németországban, mind Lengyelországban sajtószabadság van, amit ő tiszteletben tart. A német kancellárt a hét elején egy varsói bulvárlap ábrázolta címlapján meztelen keblekkel, amint a lengyel politikus ikerpárt, a Kaczynski-testvéreket szoptatja. A képaláírás: Európa mostohaanyja.

Nemcsak Németországban, hanem Lengyelországban is megütközést keltett a Wprost bulvárlap címlapja. Az újság a lengyel államfőt és ikertestvérét, a miniszterelnököt mint két csecsszopót ábrázolja, akiket Angela Merkel meztelen melleiből táplál.

Az Európai Unió múlt hétvégi brüsszeli csúcsértekezletének eredményeit erősen ostorozó lap főszerkesztője az óriási felháborodást kiváltó címlapot a német tűrőképesség próbakövének nevezte, egyben pedig hangoztatta, hogy a kancellár Európa anyjának igyekszik beállítani magát, holott valójában csak mostohaanyja a kontinensnek. Noha rekordot döntött a lap eladott példányszáma, a lengyel sajtóetikai tanács elítélte az újságot az otromba címlapért.

Angela Merkel higgadtan vette tudomásul a Wprost fotómontázsát és leszögezte, hogy Németországban és Lengyelországban sajtószabadság van, amit ő tiszteletben tart, majd hozzáfűzte: a Varsóhoz fűződő viszony legalább annyira fontos Berlin számára, mint a Párizzsal fenntartott kapcsolat, ezért változatlanul a barátság elmélyítésén fáradozik.

A Wprost címlapja kapcsolatban áll azzal, hogy a kancellárnak a múlt heti EU-csúcson az uniós alkotmány elfogadásának kérdésében csak nehezen sikerült kompromisszumra bírnia a lengyel államfőt.

A német uniós elnökséget lezáró értekezlet előtt a varsói kormány vétóval fenyegetőzött, mert a kancellár által javasolt új EU-alapszerződés tervezete csökkentette Lengyelország eddigi szavazati súlyát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×