eur:
394.74
usd:
356.31
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A félmeztelen sztárpolitikus és a döbbenetes videó

"Bébi, nem tudok várni/ 2008-ig/Bébi, te vagy a legjobb jelölt" - énekli a YouTube videómegosztó legújabb szenzációjában egy ifjú hölgy a demokrata párti elnökjelöltségre pályázó politikusnak, Barack Obamának. A videóklipet, melyben az előadó New York különböző részein a felöltözöttség különböző fokozataiban énekel, már több mint egy millióan látták.

Egyre különösebb fordulatokat vesz az amerikai elnökjelöltségre pályázó politikusok kampánya. Ezúttal a demokrata párt Barack Obama - pontosabban egy rajongója - hallatott magáról egy YouTube-ra feltöltött videóklippel.

"Bébi, nem tudok várni/ 2008-ig/Bébi, te vagy a legjobb jelölt" - énekli Amber Lee Ettinger, kitárva, majd mellei előtt összezárva karjait. "A határok biztonságát hirdeted/Hát bontsuk le a köztünk lévő falakat/átfogó egészségügyi reform/hmmm, elönt a forróság" - szól szó szerinti fordításban az (angolul azért frappánsabb) szöveg.

Akár az internet is dönthet

Maga Barack Obama egyelőre nem kívánta kommentálni a 2000 dolláros (380 ezer forintos) házi videót. Korábban ugyanis már megfenyegetett riportereket, amikor azok egy tengerparti fürdőruhás kép nyomán arról írtak, hogy milyen jó a teste. A kép természetesen megjelenik a videóban is...

Az egyébként már bő egy évvel az amerikai elnökválasztás előtt nyilvánvaló, hogy az internet akár döntő fontosságú is lehet a voksolás végkimenetelen szempontjából.

Nem véletlen, hogy a CNN és a YouTube például közös élő elnökjelölti vitákat szervez, melyekben a kérdezni kívánók felölthetik a kérdést tartalmazó videójukat a YouTube-ra, amit aztán levetítenek.Más kérdés, hogy egyelőre Barack Obama sem döntötte még el, miként használja ki a YouTube-generáció körében kétségkívül meglévő népszerűségét. Hiszen míg ez egyfelől eddig kiaknázatlan pénzügyi és emberi erőforrásokat jelent, veszélyeket is rejt magában, hiszen nehezen kontrollálható.

Természetesen nem csupán Barack Obama próbálja meg kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket. Az egyik fő esélyesnek tartott Hillary Clinton oldalán például arra lehet szavazni, hogy mi legyen az egykori First Lady kampánydala (az első körből továbbjutók: KT Tunstall: Suddenly I See; Shania Twain: Rock This Country; U2: Beautiful Day; The Temptations: Get Ready és a Smash Mouth dala, az I'm a Believer).

Visszatérve a Barack Obamát támogató (és egyes vélemények szerint a Hillary Clinton kezdeményezésére válaszul készült) videóra, az "Obamagirl"-nek elkeresztelt hölgy persze anyagilag is megpróbálja kihasználni hirtelen népszerűségét, így aukcióra bocsátja a klipben viselt pólókat, bikinit és csizmát.

Ráadásul Amber Lee Ettinger a jelek szerint nem elvakult Obama-rajongó, hiszen kijelentette: szívesen készít videókat a többi indulónak is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×