eur:
395.32
usd:
356.65
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Távozik az amerikai vezérkari főnökök vezetője

Távozik posztjáról Peter Pace tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, aki George Bush elnök legfőbb katonai tanácsadója.

Robert Gates védelmi miniszter pénteken jelentette be, hogy nem jelöli újra a posztot 2005 óta betöltő Peter Pace tábornokot. Utódául Mike Mullen tengernagyot, a haditengerészet vezérkari főnökét választotta ki, aki Pace megbízatási idejének letelte után, szeptemberben foglalná új helyét.

A miniszter azt mondta: eredetileg ő is Peter Pace tábornok újrajelölését támogatta. De miután tanácskozott mindkét nagy párt szenátoraival, megváltoztatta véleményét, mivel Pace kinevezésének kongresszusi jóváhagyása akadályokba ütközött volna.

Peter Pace tábornok 2005 óta a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, előtte négy évig elnökhelyettese volt. Köztudottan szoros kapcsolat fűzte az iraki háborús politika egyik megalkotójához és legmakacsabb támogatójához, Donald Rumsfeld előző védelmi miniszterhez, akinek távozását a tavaly novemberi kongresszusi választások után, a Demokrata Párt győzelme után jelentette be George Bush elnök.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Elveszíthetik az ukránok az utóbbi hónapok legnagyobb sikerét, harmadik ország hajójára lőtt Moszkva - Háborús híreink pénteken

Elveszíthetik az ukránok az utóbbi hónapok legnagyobb sikerét, harmadik ország hajójára lőtt Moszkva - Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×