eur:
395.27
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Iraki lázadók által használt út menti pokolgépre bukkantak Afganisztánban

Az iraki lázadók által használt, út menti pokolgépre bukkantak egy kabuli egyetem közelében. A hatalmas erejű, kifinomult technikával előállított robbanószerkezet-típus első alkalommal tűnt fel Afganisztánban - jelentették be vasárnap.

A páncélozott harcjárművek átlyukasztására is képes EFP-pokolgépet (explosively formed projectile) május 26-án találták.

A robbanószerkezet nagyon hasonlít azokra, amelyeket Irakban vetnek be a lázadók - mondta John Thomas őrnagy, az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők (ISAF) szóvivője. A NATO azonnal figyelmeztette a külföldi és afgán csapatokat az EFP-bombák veszélyére.

Egyelőre nem ismeretes, hogy került a pokolgép Afganisztánba. NATO-tisztségviselők feltételezik, hogy Iránból vagy Irakból, esetleg Pakisztánból, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat elemein keresztül juthatott az afgán fővárosba.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 20:37
×
×
×
×