eur:
397.01
usd:
360.08
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Hadat üzentek nyakkendőnek

Iránban megtiltották a borbélyoknak, hogy megborotválják azokat a vendégeket, akik nyakkendőt viselnek. Aki nem tartja be az új szabályt, annak bezárhatják az üzletét.

Az iráni erkölcsrendőrség ezúttal a nyakkendőnek és a csokornyakkendőnek üzent hadat.

A nyakkendőviselést az iszlám forradalom győzelme után a nyugati dekadencia szimbólumának tekintették, de az utóbbi időben már nem üldözték a viselőit. A divatrendőrök elsősorban azt figyelték, hogy a nők az iszlám előírásainak megfelelően öltözzenek.

Most viszont ismét szigorúan fellépnek a nyugati divat szerint öltöző férfiakkal szemben is. Az Etemad című lap számolt be arról, hogy az erkölcsrendőrség körlevelet küldött a borbélyoknak és hajszalonoknak, amelynek értelmében nem szolgálhatnak ki nyakkendőt viselő férfit. Ellenkező esetben számolniuk kell üzletük bezárásával.

A rendőrség azt is megtiltotta, hogy a férfiak arcfestéket használjanak - ez egyébként kizárólag esküvő alkalmával szokás.

A BBC beszámolója szerint előfordult, hogy valakit figyelmeztettek az utcán: ne hordjon rövid ujjú inget, a hegyesre zselézett hajú fiatal férfiaknak pedig erőszakkal leborotválták a hajuk egy részét, így kénytelenek voltak "tisztességes" frizurát csináltatni.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Az ír kormány előtt most egy különleges feladat áll: hogyan használja fel az Apple által befizetett 13,8 milliárd eurós (5480 milliárd forintos) adótartozást, amelyet az Európai Unió legfelsőbb bírósága rendelt el. A pénz azóta egy letéti számlán várakozik, mivel az EU Bírósága júliusban megerősítette, hogy Írország megsértette az állami támogatásokra vonatkozó törvényeket, amikor kedvező adózási feltételeket biztosított az Apple számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×