eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Megszavazta az amerikai képviselőház az iraki csapatkivonást

Szűk többséggel elfogadta szerdán este az amerikai képviselőház az afganisztáni és iraki háború költségvetését. Mivel a terv célja, hogy az amerikai katonákat jövőre kivonják Irakból, George W. Bush elnök előre bejelentette: meg fogja vétózni a döntést.

A képviselőház 218-208 arányban fogadta el a 124 milliárd dolláros háborús költségvetést. Csak két republikánus képviselő szavazott igennel, 13 demokrata pedig nemmel.

A szenátus csütörtökön reggel szavaz a törvény-tervezetről, és várhatóan elfogadja azt, mivel itt is többségben vannak a demokraták.

George W. Bush elnök határozottan ellenzi, hogy megszabják a csapatok kivonásának menetrendjét. Szóvivője a szavazás után megerősítette, hogy az elnök meg fogja vétózni a törvényt.

"A képviselők az iraki kudarcra szavaztak" - hangsúlyozta közleményében Dana Petrino.

A szavazás előtt az Irakban szolgáló amerikai erők parancsnoka, David Petraeus altábornagy több beszélgetésen is igyekezett meggyőzni a képviselőket, hogy ne szabjanak menetrendet a kivonulásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×