eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Eltemették Borisz Jelcint

Örök nyugalomra helyezték Borisz Jelcint a moszkvai Novogyevicsi temetőben szerda délután.

Az Oroszország első elnökének koporsóját szállító gyászkonvoj Moszkva belvárosán át hajtott a Megváltó Krisztus székesegyházból a Novogyevicsi kolostor melletti temetőig, ahol Borisz Jelcint gyászistentiszteleten búcsúztatták.

Borisz Jelcin özvegyét, két lányát és családtagjait közrefogva, orosz ortodox főpapok, Vlagyimir Putyin elnök, valamint külföldi méltóságok haladtak a gyászmenet élén, amely a koporsót ágyútalpon húzó páncélost a temető bejáratáig kísérte.

Onnan a díszőrség katonái vállon vitték tovább a koporsót a fősétányon, ahol már csak a hozzátartozók, valamint a Jelcint közelebbről ismerő orosz és külföldi politikusok követték, orosz zászlókat tartó díszsorfal között.

A sírhely előtt a koporsót a katonák egy kocsira helyezték, majd az elhunyt elnök arcát újra kiakarták, s két lánya és özvegye végső búcsút vett tőle. Ezután három metropolita és más főpapok mondták el a végső imákat.

Végül a koporsót fedéllel lezárták, s a sírgödörbe helyezték, és gyászlövések után elhangzott az orosz himnusz.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×