eur:
397.07
usd:
359.71
bux:
71919.84
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kilenc kínai halott az etiópiai olajmezőn végrehajtott vérengzésben

Ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet egy etiópiai olajmezőn dolgozókra. Kilenc kínai olajmunkás van a 74 halálos áldozat között.

Kínai munkások arról számoltak be, hogy mintegy kétszáz fegyveres támadta meg az abolei olajmezőt kedden reggel. Az ismeretlenek lemészároltak 74 embert és elraboltak hét kínai dolgozót

Meles Zenawi etiópiai kormányfő hidegvérű mészárlásról, terrorista merényletről beszélt az eset kapcsán. A fegyveresek egy időre el is foglalták az olajmezőt, miután 50 perces tűzpárbajt vívtak a munkások védelmére kirendelt katonákkal.

Kína az utóbbi években erőteljesen növelte befektetéseit az afrikai országokban, hogy biztosítsa rohamosan fejlődő gazdasága számára az energiahordozókat.

A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget. A környéken egyébként mindennapos az erőszak, a rivális klánok rendszeresen fegyverrel "rendezik" a vitáikat.

Az Ogadeni Nemzeti Felszabadítási Front (ONLF) nevű szeparatista szervezet már többször megfenyegette a területen befektető külföldi cégeket, azzal vádolva őket, hogy összejátszanak az etiópiai kormánnyal a természeti kincsek elrablásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 11:52
×
×
×
×