eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Eltérített helikopterrel szöktettek meg egy francia rabot

Két bűntárs segítségével helikopteren szökött meg egy bírósági tárgyalásra váró francia rab egy belgiumi börtönből vasárnap.

Két férfi a repüléssel való ismerkedés ürügyén bérelt ki egy helikoptert, amelynek pilótáját kézigránáttal fenyegetőzve arra kötelezték, hogy repüljön a Belgium keleti részén fekvő lantini börtön fölé.

A gépeltérítők egyike füstbombát dobott le a Liege-hez közeli börtön udvarára, ahol az őrizetesek éppen a szabadban tartózkodtak.

A pilótát kényszerítették a leszállásra börtönudvaron, ahol a zűrzavart kihasználva egy fogoly szállt fel helikopterre.

Az eltérített helikopter néhány száz méterrel odébb szállt le újból, ahol a szökevény és két segítője egy autóval folytatta a menekülést.

A belga hírügynökség jelentése szerint a térség összes rendőrét a szökevények elfogására mozgósították.

Egyelőre nem ismert, hogy az akciófilmekbe illő látványossággal megszöktetett rabnak milyen bűncselekmény miatt kellett volna felelnie a bíróság előtt.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×