eur:
397.06
usd:
359.54
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Ketyeg az óra a Távol-Keleten

A vállalt kötelezettségek teljesítésének közelgő határidejére figyelmeztette Észak-Koreát az amerikai elnök Nemzetbiztonsági Tanácsának illetékese. Viktor Cha azután beszélt erről, hogy találkozott az észak-koreai főtárgyalóval.

Az amerikai szakértő emlékeztetett: Phenjan a közelmúltban tartott hatoldalú tárgyalásokon nukleáris programjának feladására tett ígéretet.

Viktor Cha elmondta: a gazdasági támogatásért cserébe a többi között szombatig meg kellene tenni az első lépéseket a legnagyobb nukleáris reaktor bezárására.

A két Korea, az Egyesült Államok, Kína, Japán és Oroszország február 13-án Pekingben állapodott meg arról, hogy Észak-Korea 60 napon belül bezárja egyik reaktorát.

Közben Japán úgy döntött: fél évvel meghosszabbítja az Észak-Korea ellen októberben bevezetett gazdasági szankciókat, mert már nem bízik abban, hogy Phenjan kötelezettségének megfelelően bezárja atomlétesítményeit.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×