eur:
394.85
usd:
357.14
bux:
72054.09
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Megbírságolnák a válást a konzervatívok Lengyelországban

A lengyel kabinet szerint csökkenteni kell a válások számát, ezért megbírságolnák azokat, akik ilyesmire "vetemednek". A büntetés összegét a házaspár anyagi helyzetével arányosan határoznák meg.

A lengyel kormánypárt bírsággal vetne gátat a válásoknak. A képviselők úgy találják, túl magas a jelenlegi arány, ma ugyanis körülbelül minden harmadik frigy válással végződik.

A bírság összegét annak függvényében határoznák meg, hogy mekkora a házaspár vagyona, így a gazdagabbaknak akár sok millió forintos összeget kellene fizetniük.

Egy válás Lengyelországban jelenleg nagyjából 36 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, a kormánypárt tagjai szerint azonban ez túlságosan alacsony ár.

"Ez körülbelül annyi, mint egy jó pár cipő ára" - mondta az egyik képviselő, Andrzej Symanski.

Krzystof Lecki szociológus szerint azonban az állam csak a bevételeit akarja növelni, és biztos, hogy a bírság miatt nem fognak kevesebben elválni.

"Ha a felnőttek külön akarnak válni, meg is teszik, bármibe kerül. Sokkal valószínűbb, hogy a lépés inkább visszatartja majd az embereket a házasságtól" - mondta a társadalomtudós.

Címlapról ajánljuk
Brit miniszter: nem kell annyit zuhanyozni!

Brit miniszter: nem kell annyit zuhanyozni!

A brit kormány a vízfogyasztás visszafogására fogja sürgetni a családokat, miközben börtönnel fenyegeti a folyókat szennyező vízművek vezetőit. Az új környezetvédelmi miniszter azt ígérte, hogy „egyszer és mindenkorra megtisztítja a tavakat és folyókat”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×