eur:
393.73
usd:
355.38
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Elképesztő videók: hülyéskedő amerikai elnök, rappelő tanácsadó

Úgy tűnik, javában tart a viccelődés időszaka az amerikai politikában. Politikai vezető tanácsadója, Karl Rove emlékezetes rappelése után George Bush elnök gúnyolódott egy kicsit - igaz, saját magán.

"Egy évvel ezelőtt a népszerűségi indexem a 30 százalék környékén mozgott, a Legfelsőbb Bíróságra szánt egyik jelöltem visszalépett, míg az alelnököm lelőtt valakit. Ó, azok a régi szép napok" - viccelődött George Bush a szokásos évi sajtóvacsorán.

A Rádiós és Televíziós Tudósítók Szövetségének rendes évi vacsoráján elmondott beszédét azzal kezdte az amerikai elnök, hogy megköszönte a szervezetnek az ételt, "Webb szenátornak pedig a biztonsági szolgálatot".

Jim Webb demokrata párti képviselő egyik munkatársát a héten tartóztatták le, miután kiderült, hogy egy töltött fegyverrel járkált a Capitóliumban.

George Bush a következőképpen kommentálta Dick Cheney alelnök távollétét: "Nehéz hetek állnak mögötte. Hogy őszinte legyek, kissé megsértették az érzéseit. Azt mondta, vakációzni megy Afganisztánba, ahol az emberek szeretik őt" - utalt az elnök a Dick Cheney ellen a közelmúltban Afganisztánban elkövetett sikertelen öngyilkos merényletre.

George Bush nem hagyta ki a vacsorán szintén megjelent demokrata párti házelnököt, Nancy Pelosit sem. "Egyesek szerint hatalmaskodó, egyesek szerint túlságosan ragaszkodik a véleményéhez, mások szerint jobb nem keresztezni az útját. De hé, hát kijövök az anyámmal is!" - jegyezte meg.

Körülnézve az újságírókkal és a meghívott vendégekkel teli termen, George Bush megállapította, hogy a demokrata elnökjelöltségi verseny egyik indulója, Barack Obama nincs jelen. "Kevés az újságíró" - jegyezte meg malíciózusan az amerikai elnök.

George Bush részvétele a vacsorán egyébként egy több mint 80 éves hagyomány folytatása, melyet még 1924-ben kezdett Calvin Coolidge elnök.

Az est egyik fénypontja az volt, amikor George Bush egyik legfőbb politikai tanácsadója, a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke, Karl Rove beszállt egy rappelésbe, mely a hobbijain, a bélyeggyűjtésen és a fürjvadászaton élcelődött.

A hip-hop halála 1 perc 40 másodperctől hivatalosan is bejelenthető.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×