eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Nem találkozhatnak a britek az elfogott katonáikkal

Irán a brit külügyi tárca kérése ellenére sem engedélyezi, hogy a pénteken elfogott brit haditengerészek londoni diplomatákkal találkozhassanak.

Geoffrey Adams, Nagy-Britannia iráni nagykövete a teheráni külügyminisztérium tisztségviselőjével tárgyalt és a katonák azonnali szabadon engedését is követelte.

A brit királyi haditengerészet katonáit a Satt-el-Arab folyón vették őrizetbe a teheráni hatóságok arra hivatkozva, hogy megsértették az iráni felségvizeket.

Azt tovább sem tudni, hogy pontosan hol tartják őket fogva, szombati sajtóértesülések szerint Teheránba vitték őket kihallgatásra.

Közben az iráni állami televízió arról számolt be: nem London, hanem a teheráni külügyminisztérium kezdeményezte a mostani találkozót, hogy tiltakozzon amiatt, hogy a haditengerészek illegálisan hatoltak az iráni felségvizekre.

A brit kormány továbbra is úgy véli: a haditengerészeket iraki felségvizeken vették őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×