eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A leukémiát túlélte, a kórházi batkériumba belehalt

Annak a kórháznak a zuhanyzójában kapta meg a legionárius betegséget egy brit férfi, ahonnan hamarosan hazaengedték volna, mert kigyógyult a leukémiából.

A 37 éves Daryl Eyles éppen azon a napon kapott bakteriális fertőzést a kórházi higiénia hiánya miatt, amikor eredetileg kiengedték volna a Royal United kóházból, mert véget ért a kezelése.

A férfinál leukémiát állapítottak meg, és az első kemoterápiás kezeléssorozat után rengeteget javult az állapota. Ennek ellenére az orvosok újabb kúrát javasoltak, hogy biztos legyen az eredmény.

Nem akart bent maradni

"Amikor befejeződött a kemoterápia, haza akart jönni. Jól érezte magát és alig várta, hogy visszamehessen dolgozni. Azt mondta, könnyebben összeszedhet valamit odabenn, mint otthon, az orvosok azonban azt tanácsolták, hogy maradjon még néhány napig a kórházban" - mondta a felesége, Andrea.

Daryl Eyles letusolt a kórház onkológiai osztályának mosdójában, ahol a legionárius betegség baktériumával fertőződött meg, és bár antibiotikumos kezelést kapott, szervezete nem tudta legyőzni az influenzás tünetekkel kezdődő kórt, amelytől súlyosan károsodik a tüdő, a vese és az idegrendszer.

A fertőzés ölte meg

A férfi halálát végül tüdőgyulladás és vérmérgezés okozta.

Az özvegy beperelte a kórházat, és a vizsgálat során kiderült, hogy az intézmény évek óta nem tartotta be a biztonsági intézkedéseket: a zuhanyrózsán például a legionárius betegség baktériuma tenyészett.

A kórház elismerte a hibákat, és megegyezett Daryl Eyles családjával, majd komoly intézkedéseket tett azért, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő - mondta a felügyelőbizottság egyik tagja.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×