eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Irán nem enged

Irán megtagadta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőreinek belépését a natanzi urándúsító üzembe. Diplomaták közlése szerint a szervezet munkatársai várhatóan csütörtökön ismét megpróbálnak bejutni a földalatti létesítménybe.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség februárban még azt közölte, hogy Teherán - ígérete szerint - lehetővé teszi az ellenőrök gyakori látogatásait a natanzi urándúsító üzemben.

A múlt héten viszont az Iránnal szembeni szankciók szigorításáról állapodott meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök kijelentette: országa továbbra sem mond le nukleáris programjáról, egyben azt kérte, hogy részt vehessen az Egyesült Államokban a Biztonsági Tanács ülésén, amelyen a szankciókat tartalmazó határozatról döntenek.

Az amerikai külügyminisztérium hétfőn közölte: az iráni elnök és kísérete megkapja a beutazáshoz szükséges vízumokat.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×