eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Perelné a gyászoló apa a Diana halálát vizsgáló nyomozót

Jogi lépéseket tesz Mohamed Fayed, a tragikus sorsú Diana hercegnő barátjának apja egy korábbi rendőrtiszt ellen, mert úgy véli, a nyomozás szándékosan tartott vissza fontos bizonyítékokat.

Mohamed Fayed azt kifogásolja, hogy Lord Paul Condon nem fordított elég figyelmet arra, hogy a walesi hercegnő két évvel 1997-es balesetnek nyilvánított halála előtt attól tartott, el akarják tenni az útból.

A Harrods áruházlánc vezetője szerint ennek az információnak nagyobb jelentőséget kellett volna tulajdonítani a nyomozás során.

Lord Condon azonban közölte: teljes mértékben együttműködött a francia hatóságokkal a nyomozás során.

A gyászoló apa egy másik tisztet, Sir David Venesst is megvádolta.

El akarták tenni őket az útból?

Diana hercegnő 1995-ben mondta ügyvédeinek, hogy attól tart, összeesküvés készül ellene és Camilla Parker Bowles (akivel azóta a Diana volt férje, Károly herceg összeházasodott) ellen azért, hogy megszabaduljanak tőlük.

A walesi hercegnő úgy gondolta, lehetséges, hogy az esetet balesetnek álcázzák majd.

Két héttel Diana halála után Lord Condon, a Metropolitan Police tisztje már tudott a hercegnő félelmeiről, és bár álláspontja szerint Diana és barátja, Dodi Fayed balesetben hunyt el Párizsban, kijelentette: megvizsgálja az információt, ha a tragédia "gyanús" lesz.

Dodi Fayed apja szerint azonban a nyomozónak egyáltalán nem lett volna szabad potenciálisan lényeges információkat visszatartania a francia rendőrség elől.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×