eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Mint a filmekben: csokival rabolt a sármos gyémánttolvaj

Huszonegy millió euró (5,2 milliárd forint) értékű gyémántot zsákmányolt egy tolvaj, aki a rabláshoz mindössze báját és édességet használt fel.

Az ősz hajú, elegáns tolvaj argentin üzletembernek adta ki magát, sármosságával és kedvességével megnyerte egy antwerpeni bank személyzetét, akiknek csokoládét is vett ajándékba.

A 60 év körüli férfi megszerezte a bank kulcsait, és megtudta, hol tartják a gyémántokat. A kulcsokról másolatot készített, így könnyen kijátszotta a bank védelmi rendszerét, amelyet az egyik legbiztonságosabbnak tartanak.

A sármos tolvaj 120 ezer karátnyi, vagyis 24 kilogramm gyémántot rabolt a széfből. A zsákmányolt drágakövek összes értékét 21 millió euróra teszik.

"Nem alkalmazott erőszakot és fegyvert sem, mindössze a kedvességét használta fel, hogy megnyerje a bizalmat" - mondta Philip Claes, az antwerpeni gyémánt főtanács szóvivője. Hozzátette: ebben a szektorban bíznak az emberekben, akikkel üzletet kötnek, noha olykor erre rá is fizetnek.

A rendőrség szerint a furfangos tolvaj egy éven keresztül tervelte ki a rablást. A hatóságok kétmillió eurós nyomravezetői díjat tűztek ki.

A világ gyémántközpontjának számító Antwerpenben nem ritkák a rablások. 2003-ban egy olasz bűnszervezet száznál is több széfet fosztott ki, összesen százmillió eurónyi drágakövet zsákmányolt.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×