eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Egy pohár víz megmenthette volna a másfél éves kisfiú életét

Egy pohár víz megmenthette volna a fia életét - állítja egy brit anya. A gyerek kiszáradással került kórházba, az állapotát felmérő orvos szerint azonban nem volt súlyos beteg.

"Kyle most is itt lenne, ha az orvosok megfelelően végezték volna a munkájukat" - állítja Sarah Stone, akinek 18 hónapos kisfia, két nappal azután, hogy kórházba került, meghalt.

Az anya szerint csupán egy pohár víz többet segített volna a gyereken, mint mindaz az egészségügyi ellátás, amit kapott.

"Valószínűleg jobban tettem volna, ha otthon, a patikában kapható gyógyszerekkel kezelem" - mondta a gyászoló anya, aki azonban máshogy döntött, és kórházba vitte a kisfiút.

Kártérítést kaptak

Kyle 2004 februárjában halt meg, édesanyja pedig három évig küzdött azért, hogy a Walsall Manor Kórház elismerje: munkatársa hibázott.

A kórház végül 12 ezer fontos (csaknem 4,3 millió forint) kártérítést fizetett a családnak és elnézést kért, de tagadta, hogy felelős lenne a történtekért.

A kis Kyle-t egyébként gyomor-bélhuruttal vitte kórházba édesanyja, mert hasmenése volt és hányt. Sarah Stone-nál a háziorvostól kapott levél is ott volt, melyben a doktor leírta, hogy a fiú kiszáradt.
Nem ismerte fel a helyzet komolyságát

A gyereket megvizsgáló dr. Zahid azonban nem gondolta, hogy a fiú súlyos állapotban lenne. Az orvos öt órával később tért vissza, akkorra a kisfiú még rosszabbul lett. Ekkor bekötöttek neki egy infúziót, de a légzése összeomlott, így lélegeztető-gépre kellett kapcsolni.

Ezt követően egy konzulens orvos is megvizsgálta, és azt találta, hogy állapota rendkívül súlyos, Kyle-t egy másik kórházba szállították, néhány órával később azonban meghalt.

Az orvos hibázott

A boncolás azt mutatta, hogy a gyerek természetes halállal hunyt el, egy szakértői vélemény szerint azonban só- és vízrendellenességek miatt vesztette életét.

A kórház elismerte, hogy munkatársuk "nyilvánvalóan képtelen volt megállapítani az eset komolyságát". Dr. Zahidot elbocsátották, majd elhagyta Nagy-Britanniát.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×