eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az autópálya-matricán spórolnak a magyarok Szlovákiában?

Csalnak a magyarországi autósok a szlovákiai autópályákon, többségük nem vesz sztrádamatricát - derült ki nemrég egy átfogó ellenőrzés során.

A legtöbb szlovákai napilap ma idézi a  besztercebányai kerületi rendőrkapitányság szóvivőjét, aki szerint az ország sztrádáin közlekedő magyarországi autósok döntő többsége nem vesz autópálya-matricát.

Legalábbis erre utalnak a legutóbbi közúti ellenőrzés eredményei.

Csak tíz magyar vett matricát

A csütörtökön lezajlott közlekedésrendészeti akció során ugyanis kiderült: a többségében szlovákiai síközpontok felé tartó 99 magyar rendszámú gépkocsi vezetője közül 89 matrica nélkül használta a Zólyom és Besztercebánya közötti, valamint a Magas-Tátra alatt húzódó, Ivachnófalva és Liptószentmiklós közötti autópályát.

Az egész napos akció során a közlekedésrendészet összesen 1.895 gépkocsit ellenőrzött, közülük 370 jármű külföldi rendszámmal közlekedett.

A matrica nélkül utazók között mindössze tíz Szlovákiában bejegyzett gépkocsi akad fönn a hálón.

Nem éri meg bliccelni

A matrica nélküli autózás nem olcsó mulatság, a büntetés akár 3 ezer korona is lehet, ráadásul meg kell venni a matricát is, az egy hetes 150, az éves 1.100 koronába, tehát csaknem 8 ezer forintba kerül.

A kormány fontolgatja az elektronikus útvám bevezetését, de erre legkorábban csak 2009 után kerülhet sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×