eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Titkos fegyverüzlet miatt halt meg az újságíró?

A moszkvai ügyészség vizsgálja Ivan Szafranov orosz újságíró múlt hét pénteki halálát, sokan tartják ugyanis gyanúsnak az eset körülményeit. A katonai témákra szakosodott hírlapíró házának negyedik emeletéről esett ki.

Habár nincs bűncselekményre utaló jel, az újságírónak a Kommerszant című lapnál dolgozó kollégái kizártnak tartják, hogy Ivan Szafranov öngyilkosságot követett volna el. A moszkvai ügyészség vizsgálatot indított öngyilkosságba hajszolás gyanúja miatt.

A napilap kedden tette közzé, hogy Ivan Szafranov érzékeny adatokat talált több fegyvereladással kapcsolatban, amelyek megjelenésük esetén nemzetközi botrányt válthatnak ki. Ilja Bulavinov főszerkesztő-helyettes nem zárta ki, hogy ezért kellett munkatársának meghalnia.

A Kommerszant azt is nyilvánosságra hozta, hogy Ivan Szafranovot figyelmeztette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, hogy ne publikálja nyomozásának eredményeit, különben letartóztatják államtitoksértés miatt. Kollégái szerint Szafranov ezután jegelte a sztorit.

A meg nem jelent cikk szerint Oroszország tárgyalásokat folytatott Szíriával vadászrepülőgép-alkatrészek és föld-föld rakéták eladásáról, és Iránnal légvédelmi rakéták értékesítéséről.

A nyugati bírálatok elkerülése érdekében az üzletet Fehéroroszországon keresztül intézték volna, az orosz eredet eltitkolása mellett.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×