eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Maradhat az elnök Szenegálban

Szenegálban a vasárnapi elnökválasztás eddigi eredménye alapján hivatalában marad a jelenlegi elnök. A szavazatok 95 százalékának összesítése szerint Abdoulaye Wade a voksok több mint 55 százalékát szerezte meg, így nincs szükség második fordulóra.

Az elnökválasztáson további 14 jelölt indult; a második helyen az egykori kormányfő áll, aki 15 százalékos eredményt ért el.

A Szenegáli Szocialista Párt választási csalást gyanít és jelezte, hogy fellebbezni fog.

Az 1960-ban függetlenné vált nyugat-afrikai országot négy évtizeden át kormányozták a szocialisták, a 2000-es elnökválasztást azonban elveszítették, azóta a liberális Abdoulaye Wade az elnök Szenegálban.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×