eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Vicenzai tüntetés az amerikai támaszpont bővítése ellen

Több tízezer ember tüntetett az észak-olaszországi Vicenzában a közelben lévő amerikai katonai támaszpont tervezett bővítése ellen.

A helyiek attól tartanak, hogy a bázis fejlesztése közlekedési káoszt okoz a térségben, szennyezni fogja a vízkészletet, és növeli a terrortámadás veszélyét.

A bővítést korábban engedélyezte Vicenza városi tanácsa. A megmozduláson a rendőrség szerint 50 ezren, a szervezők szerint 80 ezren vettek részt.

A helyiek demonstrációjának támogatására különvonatok és buszok hozták Olaszország minden részéből a baloldali aktivistákat, parlamenti képviselőket, neves olasz értelmiségieket és globalizációellenes tüntetőket.

A Vicenza melletti támaszponton a tervek szerint az amerikai hadsereg 173-as számú légi szállítású dandárját helyezik majd el.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×