eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Szenzációs élő közvetítés a feszültséget keltő ásatásokról!

Élőben közvetíti Izrael csütörtöktől a templomhegyi ásatásokat az interneten. Az akció célja, hogy lecsendesítsék a muzulmánokat, akik amiatt aggódnak, hogy a munkálatok esetleg kárt tehetnek a közeli iszlám szent helyekben.

Az izraeli hatóságok három kamerát helyeztek el az ásatás helyszínén, így csütörtöktől az interneten keresztül a nap huszonnégy órájában élőben követhetőek az események - jelentette be az izraeli régészeti hivatal szóvivője.

Osznat Goaz hangsúlyozta: a kamerák segítségével minden szögből nyomon követhetőek a földmunkák, amelyek sehol sem érnek egyetlen szent hely közelébe sem, s ezt a kamerák képeit követve mindenki tapasztalhatja.

A muzulmánokat azonban ez a lépés sem nyugtatja meg, csupán elégtelen "óvintézkedésnek" tartják a kamerák felszerelését. I

Nem bíznak Izraelben

Iszmáil Radván, a Hamász radikális palesztin szervezet szóvivője azt hangoztatta, hogy a "cionista ellenség" csak trükközik, miközben tovább folytatja az ásatásokat. "Nem bízunk ebben az eljárásban" - fűzte hozzá.

A Jeruzsálem óvárosában lévő Templomhegyen, ahol a muzulmánok harmadik legjelentősebb szent helye, az al-Aksza mecset is áll napok óta feszült a légkör.

Az izraeli hatóságok a múlt héten ásatásokat kezdtek egy nagyszabású átépítési terv keretében az oda vezető egyik feljárónál, és bár a zsidó állam ígéretet tett arra, hogy a munkálatok nem tesznek kárt a muzulmán szentélyekben, a muzulmánok a régészeti feltárást mecsetük elleni támadásnak tartják.

Az élő közvetítést Ön is megnézheti itt!

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×