eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Hátborzongató jövendölés: "már nem lesz az élők sorában"

A brit nyomozók szerdán találkoztak Dmitrij Kovtunnal, a biztonsági tisztből vállalkozóvá vált Andrej Lugovoj üzlettársával, aki november elsején partnerével együtt találkozott Alekszandr Litvinyenkóval egy londoni szállodában.

Alekszandr Litvinyenko, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egykori alezredese, aki hat éve menekült Nagy-Britanniába, a találkozó után kezdte érezni mérgezésének tüneteit és november 23-án halt meg.

A kórházban vizsgált Andrej Lugovoj szerdán nem tudott találkozni a brit nyomozókkal. Ügyvédje, Andrej Romasov azt mondta, hogy a találkozó a Scotland Yard detektívjeivel csütörtökön vagy pénteken kerülhet sorra.

Bár orosz médiajelentések szerint Lugovoj és Kovtun is fertőződött polóniummal, egy amerikai hírtévé egy brit főhivatalnokra hivatkozva azt jelentette, hogy Lugovojra a gyanú komoly árnyéka vetült.

Mindamellett az elhunyt exügynök barátja, Alekszandr Goldfarb azt mondta a liberális Eho Moszkvi rádiónak, hogy Lugovojnak csak közvetett módon lehetett köze Litvinyenko halálához.

A gyilkosok arra használhatták fel, hogy személyesen találkozhassanak a dezertált, Kreml-ellenes FSZB-tiszttel - latolgatta Goldfarb, aki szerint "Lugovoj egy idő múlva már nem lesz az élők sorában, míg a szervezők és megrendelők felfedése egy oroszországi hatalomváltásig várat magára".

A brit nyomozók enyhe sugárzási nyomokat mutattak ki a moszkvai brit nagykövetségen is. Ez a sugáradag azonban nem ártalmas a közegészségre, s nem ad okot aggodalomra.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×