eur:
394.08
usd:
364.57
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Életfogytig börtönben lesz a sorozatgyilkos ápoló

Németországban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt egy bajor tartományi bíróság egy kórházi ápolót, akit 28 beteg megölésével vádoltak.

Az ítélet szerint a 28 éves Stephan Letter még jó magaviselete esetén sem szabadulhat korábban, azaz 15 év után.

A férfi februárban vallotta be, hogy betegeit egy sonthofeni kórházban bódító- és altatószerekből készített injekcióval ölte meg 2003 januárja és 2004 nyara között.

Ez volt Németország második világháború utáni történetének legsúlyosabb olyan kórházi bűnügye, amikor egy ápoló betegeket ölt meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×