eur:
395.89
usd:
365.64
bux:
74015.85
2024. július 31. szerda Oszkár

Amiért a Vajdasági Magyar Szövetség nem köt választási szövetséget

A Vajdasági Magyar Szövetség azért nem köt választási szövetséget a többi délvidéki magyar párttal, mert a tömörülés szerint azok nem növelnék választási esélyüket. A VMSZ közleményében hat pontban foglalta össze, miért indul egyedül, és nem fog össze a többi vajdasági magyar párttal a januári választások előtt.

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a Magyar Polgári Szövetség kedden levéllel fordult a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjéhez, amelyben arra kérik Kasza Józsefet, hogy a szervezetek állapodjanak meg egy magyar választási koalíció létrehozásában.

A VMSZ szerdai közleményében azonban arról ír, hogy a délvidéki magyarság parlamenti jelenléte akkor sem forog kockán, ha a VMSZ egyedül indul a választásokon, mert a párt mindenképpen átlépi a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, hiszen élvezi a vajdasági magyarság nagytöbbségének bizalmát.

Kommünikéjük szerint a szövetség mindig híve volt a pártok közötti együttműködésnek, de jelenleg egyik partner sem rendelkezik olyan politikai súllyal, amely növelné a választási esélyüket.

Szerintük a vajdasági magyar szervezetek közül egyedül a VMSZ rendelkezik olyan felkészült szakemberekkel és politikusokkal, akik a köztársasági parlamentben eredményesen képviselik a magyarság érdekeit. A többi párt az elmúlt időszakban vagy szalonképtelenné, vagy súlytalanná vált, vagy nem is tekinthető pártnak - áll az VMSZ közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az olaszokkal vív negyeddöntőt a kardcsapat – élő

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád kezd az olaszok ellen, Luigi Samele, Luca Curatoli és Michéle Gallo szerepel a másik oldalon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 13:21
×
×
×
×