eur:
395.35
usd:
364.99
bux:
73830.56
2024. július 31. szerda Oszkár

Sértő gesztus a régi szótárak odaajándékozása?

Elképesztőnek találja a pozsonyi Új Szó jegyzetírója, hogy a budapesti Akadémia Kiadó elavult magyar helyesírási szótárakat ajándékozzon a határon túli magyar iskoláknak.

Újfajta "hungarikumnak" nevezte ironikusan az Új Szó jegyzetírója azt, hogy az Akadémia Kiadó a régi, elavult, elhasznált helyesírási és értelmező szótárakat - mint fogalmaz - "kegyesen felajánlja a határon túli iskoláknak".

Haraszty Mária szerint ez arról a szemléletről tanúskodik, miszerint a határon túli magyar gyerekeknek már nem kell megtanulniuk a modern szóösszetételeket és a 21. századi kifejezések helyesírását.

"Elég lesz, ha a modern kor új műszavait a többség nyelvén, vagy angolul szajkózza, hiszen ránk lehet sózni - ahogy a '90-es évek végén az elavult számítógépeket - minden lejárt szavatosságú kultúrát, ahogy a lejárt szavatosságú gyógyszereket adományként a harmadik világ számára. Mert valakinek ez jó üzlet, olcsóbb, mint a könyvzúzda" - jegyzi meg a szerző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×