eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Az al-Kaida európai vasúti és légi járatok ellen tervez támadást?

Az al-Kaida feltehetően vasúti és légi járatok ellen tervez merényleteket Európában a téli ünnepek jelentette csúcsidőben - közölte pénteken a CBS amerikai televízió esti hírműsorában hírszerzési értesülésekre hivatkozva.

Az arab és más hírszerzési forrásokra hivatkozó jelentés szerint az Afganisztánt és Pakisztánt nemrégiben elhagyó al-Kaida-tagok kihallgatása nyomán merült fel a támadások gyanúja.

A televízió egy arab illetékesre hivatkozva azt közölte: az egyik gyanúsított elmondta, hogy a terroristák a londoni Heathrow repülőtér elleni augusztusi meghiúsított merényletkísérlet megismétlésére készülnek.

Az al-Kaida most Európára kíván nyomást gyakorolni - mondta a nevének elhallgatását kérő illetékes a CBS-nek.

Pénteken a brit belső elhárítás, az MI5 vezetője "súlyos, sőt növekvő" nagy-britanniai terrorveszélyt és tömegpusztító fegyverek felé forduló terrortevékenységet jósolt.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×