eur:
390.7
usd:
359.65
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Börtönben a politikusokat pénzelő üzletember

Egy üzletember, aki több mint 2 millió fonttal, azaz, több mint 800 millió forinttal támogatta a brit Liberáldemokrata Pártot, két éves börtönbüntetést kapott - amint a bíró fogalmazott - "szándékos" és "jól átgondolt" csalásért. A liberáldemokraták elhatárolódtak korábbi támogatójuktól.

Michael Brownt hamis esküzés és útlevéllel való visszaélés miatt ítélte el a bíróság. A számos más vád mellett, amelyek ügyében a rendőrség még nyomoz, ez volt az a kettő, amelyben beismerte bűnösségét. A bíró kiemelte: nem vette figyelembe a politikai pártnak nyújtott nagy összegű támogatás ügyét sem.

A 40 éves üzletembe korábbi bankja, az HSBC azután kezdett el vizsgálódni Michael Brown svájci kötvényekkel kereskedő cégével kapcsolatban, hogy gyanússá váltak a számlákon lévő pénzek.

A férfi az ellene indított vizsgálat elől - amelyben eskü alatt tett nyilatkozatban hamisan állította, hogy a számlákra befizetett 10 millió font kötvénykereskedelemből származik - Spanyolországba menekült, annak ellenére, hogy bevonták útlevelét. A hatóságoknak egyszerűen azt hazudta, hogy kimosta útiokmányát, és újat igényelt. A rendőrség Spanyolországban fogta el.

A Liberáldemokrata Párt elhatárolódott korábbi támogatójától. Szóvivőjük kijelentette: nincs összefüggés a párt és az üzletember csalása között. A párt illetékesei kitartanak amellett, hogy a pártnak nem kell visszafizetnie a 2,4 millió fontot, annak ellenére, hogy Brown volt üzletfelei jogi lépsekkel fenyegetőznek.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 29. 05:30
×
×
×
×