eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Palesztin roham a palesztin kormány ellen

Több mint ötezer feldühödött palesztin biztonsági tiszt rohamozta meg a palesztin parlament épületét Gázában, hogy rábírja a kormányt elmaradt bérük kifizetésére.

A feldühödött tüntetők a levegőbe lövöldöztek, köveket hajigáltak és ablakokat törtek. Sebesültekről nem érkezett jelentés.

A gázai tüntetés a legnagyobb megmozdulás volt azóta, hogy a Hamász iszlám radikális mozgalom januárban hatalomra került.

A palesztin közalkalmazottak - köztük pedagógusok, orvosok - szombat óta sztrájkolnak, hogy ezzel kényszerítsék rá a kormányt elmaradt bérük kifizetésére.

A Jordán folyó nyugati partján zárva vannak az iskolák és a kórházak, a Gázai-övezetben, a Hamász fellegvárában azonban kevésbé támogatják a sztrájkot.

A Palesztin Hatóság pénzügyi válságot él át a Hamász hatalomra kerülése óta. A segélyek elmaradása miatt a palesztin kormány képtelen a közalkalmazott bérének kifizetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 18:51
×
×
×
×