eur:
393.7
usd:
356.5
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Betiltják a brutális pornófilmeket

Angliában, egy közösségi beadvány következményeként, törvényjavaslat kerül a parlament elé arról, hogy büntetendő cselekmény legyen a brutális pornográf képek vagy véres pornófilmek lehívása az interneten.

Három évvel ezelőtt egy férfi szeretkezés közben meggyilkolta partnerét, June Longhurstöt. A bíróság előtt azzal védekezett, hogy közös megegyezéssel szeretkeztek, de elragadtatta magát, és kéjgyilkosság történt.

Az esküdtek már-már kimondták, hogy szerintük nem előre kitervelt gyilkosságról volt szó, tehát rójon ki enyhébb büntetést a bíró. Ekkor azonban kiderült, hogy a vádlott mániákusan nézett véres, brutális szexfilmeket az interneten, különösen nekrofil, azaz halottgyalázó felvételeket, és a megölt lány holttestét egy hónapon át a lakásán tartotta, mielőtt egy bozótos helyen elásta.

June Longhurst anyja 2003 óta több mint 50 ezer aláírást gyűjtött össze; petíciója alapján a parlamenti beterjesztésre rövidesen sor kerül.

Pszichológusok és törvényszéki orvos szakértők szerint bizonyítható, hogy az internetről könnyen lehívható képek és filmek közrejátszhatnak a brutális szex-gyilkosságokban. Helytelen ezeket a pornó-filmeket azzal védelmezni, hogy amit a néző lát, az csak színészi játék és a vér csak paradicsomszósz.

Brutális szexfelvételek forgalmazása már eddig is éppúgy tiltott volt, mint a gyermekeket szerepeltető szexfilmeké. Utóbbiak letöltése az internetről évek óta büntetendő cselekmény Angliában.

A mozikban, 18 éven felüliek megnézhetnek szadista filmeket, de a cenzor nem engedélyezi a legbrutálisabb szexualitás ábrázolását.

Amikor kiszivárgott a hír, hogy a parlament az internet letöltések korlátozására készül, a betiltás ellenzői is megszólaltak.

Liberális csoportok "gondolat rendőrséget" emlegetnek, a szabadság korlátozását helytelenítik, és különösen ellenzi a törvény meghozatalát egy szado-mazochista klub, amely arról híresült el, hogy egyik összejövetelén a tagok addig ütötték egymást, amíg egyikük meghalt. A britek nagyobb százaléka egyetért a törvényjavaslat bevezetésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 18:51
×
×
×
×