eur:
393.22
usd:
355.8
bux:
72440.62
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Pártlogós óvszerekkel kampányol a miniszter

Nicolas Sarkozy, a francia konzervatívok magyar származású egyik elnökesélyese új módszerekkel akarja bebiztosítani, hogy ő költözhessen az Elysée-palotába a jövő májusi elnökválasztás után.

A kormányzó UMP párt elnöke, egyben belügyminiszter Sarkozy és a párttársai meghirdették a "Beach-party"-hadműveletet, és a hagyományos francia vakáció vége előtt egy héttel, valósággal lerohanták a Riviérát.

Gyűjtői darab lett az UMP-kondom

A párt aktivistái azzal próbálnak új tagokat toborozni, hogy UMP-logós óvszereket, pólókat és papucsokat osztogatnak. A nemzeti színű papucs különösen jó a pártimázs szempontjából, mivel viselője minden lépésével egy UMP-feliratot hagy maga után a homokban.

A parti közönség körében azonban mégis az óvszerek a legnépszerűbbek, amelyek kezdenek elfogyni. Egy helyi nepper például 50 euróért kínált egy 12-darabos szettet az interneten.

Az UMP kommunikációs főnöke azt mondta: olyan csoportokat is megpróbálnak megszólítani, akik általában nem figyelnek oda  pártjukra.

"Királyi" ellenfél

Bár még egyáltalán nem garantált, hogy Sarkozy lesz az UMP elnökjelöltje, a dinamikus politikus nem bíz semmit a véletlenre. A nyári szabadságolási szezonra adta ki kifejezetten szubjektív hangvételű, politikai hitvallásáról szóló könyvét, ami a bestseller listák élére került.

Augusztusban pedig több bulvárlapban is megjelent az a fotó, amelyen meztelen felsőtesttel, fekete rövidnadrágban kocog a tengerparton.

Sarko - ahogy Franciaországban emlegetik - azonban kemény versenyre számíthat, egy "királyi" ellenféltől.

A szocialista tábor legesélyesebb jelöltje a fotogén, négygyermekes anya, Segolene Royal is valahogy a paparazzik elé került, amint éppen kék bikinijében élvezi a tengerparti nyaralást.

Múlt héten pedig egy kis közép-franciaországi faluban tartott előadása miatt akkora tülekedés tört ki, hogy három ember megsérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 12:02
×
×
×
×