eur:
392.43
usd:
353.67
bux:
72238.19
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Berlin nagyobb szemet akar Londonnál

Berlin azt tervezi, hogy a London Eye-nál 40 méterrel magasabb óriáskereket épít. Így akarják újra népszerűvé tenni a város nyugati felét, amely iránt csökkent az érdeklődést a fal leomlása óta.

A magánbefektetők tervei szerint a 175 méter magas építmény 2008 októberére készül el. A 120 millió eurós, azaz több mint 32 milliárd forintos beruházás kitalálói a londoni óriáskerékből merítettek ihletet.

A kereket az állatkerti vasútállomás közelében állítanák fel, a helyiek nagy örömére. A környék üzleteit ugyanis érezhetően kevesebb ember keresi fel, amióta megnyílt a német főváros új pályaudvara, és a vonatok nem állnak meg az állatkertnél.

Az üzlettulajdonosok azt tervezik: demonstráción követelik, hogy több vonat álljon meg az állomásukon. Egy képviselőjük azt mondta: május vége óta 70 százalékkal csökkent a forgalma.

Az eredetileg ideiglenes milleniumi látványosságnak szánt London Eye (London szeme) megépülése óta a brit főváros egyik legfelkapottabb látnivalója.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×