eur:
392.43
usd:
353.67
bux:
72238.19
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Izraeli kommandósok akcióban

Két izraeli kommandós alakulat szállt harcba Dél-Libanonban, Szúr városánál. A helikopterek elhagyása után az elitalakulatok a Hezbollah síita szervezet harcosaival csaptak össze, két izraeli katona és egy libanoni fegyveres életét vesztette.

Nem sokkal korábban az izraeli légierő támadta a várost és annak környékét. Közben az izraeli vadászbombázók ismét Bejrút déli részére mértek csapást.

Pénteken a bejrúti repülőtér környékét és négy libanoni hidat bombázott az izraeli légierő; öt ember meghalt és 18-an megsebesültek.

Közben a Hezbollah libanoni siíta szervezet fegyveresei folytatták a rakétatámadásokat az észak-izraeli területek ellen. Haifa városában öten megsebesültek. Libanon keleti részén 33 mezőgazdasági munkás halt meg tegnap egy izraeli légicsapásban.

Gyerekek haltak meg Gázában

A Gázai övezet déli részén öt palesztin halt meg a hajnali izraeli légicsapásokban Rafahnál. Az áldozatok között egy 17 éves fiú és 15 éves lány is van.

A két fiatal akkor vesztette életét, amikor egy harckocsilövedék eltalálta házukat. Az izraeli hadsereg azt állítja: a légi csapás célpontjai fegyveres palesztin csapatok voltak.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×